Witamy, Gościu Serdeczny
Proszę zaloguj się albo zarejestruj.    Nie pamiętasz hasła?
W dółStrona: 123456789
TEMAT: Recepcja
*
Recepcja 1 Rok, 5 mies. temu  
Witam.

Czy znalazł by się ktoś uprzejmy i wytłumaczył mi zjawisko recepcji?? Zdawało mi się że wiem, albo może wiem tylko ostatnio mam zaćme jakąś :)

Z góry dziękuje

Pozdrawiam
Krzysztof
jelon
graphgraph
Użytkownik poza Siecią Kliknij, aby zobaczyć profil tego użytkownika
jelongdynia
Administrator wyłączył możliwość wysyłania postów przez anonimowych użytkowników.
Hane personam induisti: agenda est.

Re: Recepcja 1 Rok, 5 mies. temu  
Recepcja jest wtedy, gdy władca jednego znaku jest we władaniu drugiego i na odwrót. Przykładowo: Saturn jest w Wadze, a Wenus w Koziorożcu. Saturn włada Koziorożcem i jest we władaniu Wenus w tym przypadku, a Wenus jako władczyni Wagi jest we władaniu Saturna.
No i tak dalej, np.: Jowisz w Wodniku i Uran w Strzelcu. Strzelcem włada Jowisz a Wodnikiem Uran.
Więc takie planety są silnie powiązane. Można sobie mnożyć przykłady.
AgnieszkaA
graphgraph
Administrator wyłączył możliwość wysyłania postów przez anonimowych użytkowników.

Dzięki bardzo za odpowiedź :) To jednak mnie nie zaćmiło :D A czy są jeszcze jakieś inne rodzaje recepcji oprócz mutualnej??

Pozdrawiam
Krzysztof
jelon
graphgraph
jelongdynia

No bo ja wiem...
W horarnej się bierze pod uwagę termy i żywioły i dekanaty (to właśnie triplicity). Znaczenie jeszcze mają dwady. Jakby powiedzmy Saturn był w dwadzie Wenus a Wenus w dwadzie Saturna (albo w termach wzajemnie) no to też to będzie jakaś delikatna recepcja. Myślę, że śmiało można pobawić się w coś takiego jeśli chodzi o interpretację urodzeniowego. A nuż coś ciekawego wyjdzie.
AgnieszkaA
graphgraph
Ostatnio zmieniany: 2010/08/23 19:06 Przez AgnieszkaA.

Pobawie się bo lubie dociekać. Zresztą jestem posiadaczem recepcji mutualnej która jest dość ważnym czynnikiem w moim horoskopie jak mi się wydaje.

Dzięki bardzo za odpowiedź.

Pozdrawiam
Krzysztof
jelon
graphgraph
jelongdynia

W horarnej się bierze pod uwagę termy i żywioły i dekanaty (to właśnie triplicity).

ja ostatnio pod tym kątem patrze też na urodzeniowy ... bardzo fajne rzeczy widać ... która planeta ma majwięcej "forów" od innych planet ... która znowu nie współpracuje z żadną z planet

pozdr
lucy
graphgraph
Sól Tobie w oczy a pomiotło w zęby, czego dla mnie życzysz niech do Ciebie wróci. Niech tak się stanie."/

Saturn w Skorpionie
Pluton w Wodniku

albo

Mars w Lwie
Słońce w Skorpionie

uznać recepcję?

Pozdrawiam :)
lula322
:)
graphgraph
Ostatnio zmieniany: 2010/08/23 21:10 Przez lula322.Powód: miałam inny pomysl na recepcję

Do góryStrona: 123456789