|
Recepcja 1 Rok, 5 mies. temu
|
|
|
Witam.
Czy znalazł by się ktoś uprzejmy i wytłumaczył mi zjawisko recepcji?? Zdawało mi się że wiem, albo może wiem tylko ostatnio mam zaćme jakąś :)
Z góry dziękuje
Pozdrawiam
Krzysztof
|
|
|
|
Hane personam induisti: agenda est.
|
|
|
Re: Recepcja 1 Rok, 5 mies. temu
|
|
|
Recepcja jest wtedy, gdy władca jednego znaku jest we władaniu drugiego i na odwrót. Przykładowo: Saturn jest w Wadze, a Wenus w Koziorożcu. Saturn włada Koziorożcem i jest we władaniu Wenus w tym przypadku, a Wenus jako władczyni Wagi jest we władaniu Saturna.
No i tak dalej, np.: Jowisz w Wodniku i Uran w Strzelcu. Strzelcem włada Jowisz a Wodnikiem Uran.
Więc takie planety są silnie powiązane. Można sobie mnożyć przykłady.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Dzięki bardzo za odpowiedź :) To jednak mnie nie zaćmiło :D A czy są jeszcze jakieś inne rodzaje recepcji oprócz mutualnej??
Pozdrawiam
Krzysztof
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
No bo ja wiem...
W horarnej się bierze pod uwagę termy i żywioły i dekanaty (to właśnie triplicity). Znaczenie jeszcze mają dwady. Jakby powiedzmy Saturn był w dwadzie Wenus a Wenus w dwadzie Saturna (albo w termach wzajemnie) no to też to będzie jakaś delikatna recepcja. Myślę, że śmiało można pobawić się w coś takiego jeśli chodzi o interpretację urodzeniowego. A nuż coś ciekawego wyjdzie.
|
|
|
|
Ostatnio zmieniany: 2010/08/23 19:06 Przez AgnieszkaA.
|
|
|
|
|
|
Pobawie się bo lubie dociekać. Zresztą jestem posiadaczem recepcji mutualnej która jest dość ważnym czynnikiem w moim horoskopie jak mi się wydaje.
Dzięki bardzo za odpowiedź.
Pozdrawiam
Krzysztof
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
W horarnej się bierze pod uwagę termy i żywioły i dekanaty (to właśnie triplicity).
ja ostatnio pod tym kątem patrze też na urodzeniowy ... bardzo fajne rzeczy widać ... która planeta ma majwięcej "forów" od innych planet ... która znowu nie współpracuje z żadną z planet
pozdr
|
|
|
|
Sól Tobie w oczy a pomiotło w zęby, czego dla mnie życzysz niech do Ciebie wróci. Niech tak się stanie."/
|
|
|
|
|
|
Saturn w Skorpionie
Pluton w Wodniku
albo
Mars w Lwie
Słońce w Skorpionie
uznać recepcję?
Pozdrawiam :)
|
|
|
|
Ostatnio zmieniany: 2010/08/23 21:10 Przez lula322.Powód: miałam inny pomysl na recepcję
|
|
|